Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Novosti iz ICMF-a

Jačanje kapaciteta za transfer tehnologija, izgradnju kompanija i inovacije u oblasti ICT

1 januara 2024. godine počela je implementacija novog projekta „Jačanje kapaciteta za transfer tehnologija, izgradnju kompanija i inovacije u oblasti ICT“ ( CapTTict)
Inovacioni centar Mašinskog fakulteta novim projektom CapTTict, finansiran je u okviru 1. poziva Interreg Danube programa za programski period od 2021-2027.

Projekat će podržati transfer tehnologije i znanja u devet zemalja I to Češkoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji i Ukrajini. Suština projekta je potraga za novim sinergijama, saradnja i razmena iskustava između inovatora u pojedinim zemljama. Projekat će pružiti dodatne usluge za izradu poslovnih planova u oblasti transfera i komercijalizacije tehnologija. Važan deo projekta je kreiranje inkubacionog/akceleracionog programa – ICT Danube Digital Accelerator, koji će podržati više od 30 perspektivnih tehnologija. Projekat će omogućiti pristup i međusobno povezivanje inovativnih aktivnosti i stručnjaka u međunarodnom okruženju putem digitalnog alata EXPERTS.AI. Drugi važan deo projekta je mapiranje inovacionog okruženja u oblasti ICT u 4 partnerske zemlje van EU, uz podršku razvoja S3 strategije.

U okviru implementacije CapTTict-a, ICFM deluje kao projektni partner, koristeći svoje iskustvo u oblasti transfera tehnologije i znanja. Vredan doprinos projekta biće i uspostavljanje novih kontakata i saradnje u međunarodnom okruženju.

Ukupan budžet projekta: 2,266,634.40  €

Budžet za ICMF: 115,567.50 €