Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Projekti

Berač voća ˝Kokan 500s˝ – saradnja sa preduzećem BSK Obrenovac

 

Projekt koji je omišljen i realizovan u saradnji sa kompanijom BSK Obrenovac, „KOKAN 500S“ poseduje jedinstvenu, inovativnu tehnologiju vazdušnog branja koja, oponašajući oluju, opstrujava rodne grane biljke prekidnim vazduhom kontrolisane brzine i na prirodan način, bez fizičkog kontakta sa samom biljkom, bere samo zrele plodova bez oštećenja.

Tehnologija vazdušnog branja je aktivno razvijana od 2002. godine i potvrđena branjem malina, kupina i borovnica na plantažama u Arilju, Brusu, Duvaništu, Majuru, Đurđevu, kao i u inostranstvu na plantažama maline u Čileu, u okolini Santjaga.

Osim što daje ogromnu prednost u odnosu na ručno branje, jer zamenjuje 60 radnika, povećava prinos, sprečava pojavu i razvoj bolesti ovaj revolucionarni uređej za branje voća zadovoljava i sve standarde bezbednosti hrane. Sem sopstvenim sredstvima preduzeća BSK Obrenovac, razvoj ovog berača finansiran je i uz podršku Fonda za inovacionu delatnost, a dobitnik je i prestižne nagrade ˝Aurea˝ za inovativnost.

 

 

Berač bobičastog voća „Kokan 500s“