Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Projekti

SAFERA projekat – Smart Process INdustry CranEs – SPRINCE

 

Učešće Srbije u saradnji sa Italjom i Češkom Republikom

Dizalice predstavljaju najopasniju opremu u industriji i građevinarstvu. Prevrnut, ispušten ili pogrešno upotrebljen teret može dovesti do direktnih povreda radnika ili potencijalnih oštećenja opreme. Opasnosti vezane za njih su naročito važne u hemijskoj industriji i intermodalnom transportu, kod kojih bi nesrećni slučajevi mogli da dovedu do oslobađanja opasnih supstanci. SPRINCE projekat je zasnovan na ideji da se nereće sa dizalicama usled ometanog pregleda i vizuelnog naprezanja mogu sprečiti, te stoga ovaj projekat obezbeđuje kopmjutersku vizuelnu informaciju u stvarnom vremenu i daje njenu ocenu. U ovom okviru, cilj projekta je da pronađe najbolju platformu za poboljšanje faze pozicioniranja industrijskih dizalica pomoću velike brzine izvršenja, lake integracije, niske cene, niske potrošnje energije, manjim korišćenjem memorije kompjutera i dobrom podrškom u vidu vizuelnog navođenja za precizno pozicioniranje (video praćenje pomoću web kamera), kojim bi se teret navodio u odgovarajuć položaj.

Osnovna metodologija SPRINCE projekta obuhvata: (1) implementaciju rešenja za detektovanje tereta u realnom vremenu za dizalice; (2) razvoj alata za indikaciju rizika za implementirano rešenje; (3) primenu inovativnog alata za indikaciju; (4) ekonomska procena koja bi trebalo da pokaže da je unutrašnja stopa povratka iznad relevantne prosečne kamatne stope i da će period isplaćivanja investicije biti kraći od tri godine. SPRINCE ima za cilj da predoloži i ispita inovativna rešenja za pametne dizalice koja bi za rezultat imala poboljšan kvalitet bezbednosti, zdravlja i životne sredine, uz smanjene društvene troškove.

 

3D model Pametne Industrijske Dizalice