Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Projekti

Srpska ratarska masina – saradnja sa SRMA-ZIP preduzećem

 

Razvoj srpske ratarske masine (SRM) je dugogodišnji stvaralački napor Stanka Mandića, poznatog Srpskog pronalazača, dobitnika mnogobrojnih nagrada i priznanja. Izradjeno je nekoliko prototipovi, kao što su SRM-3 i SRM-6, namenjeni da u jednom prolasku obavljaju pet poslova: oranje s obrtnim plugom, razbacivanje mineralnog đubriva, sitnjenje zemljišta, ravnanje i setvu žitarica.

Razvijeni modeli su uspesno testirani u praksi i pronašli su primenu u privredi sa ostvarenim povecanjem prinosa pšenice od 12%, suncokreta 35% kukuruza 10% i rekordnih 40% kod prinosa šećerne repe. Razvijena tehnička rešenja su podneta zavodu za žaštitu intelektualne svojine.

U okviru projekta, Inovacioni Centar bavio se razvojem tehničkog rešenja, izradom 3D modela, izvođenjem numeričkih simulacija, izradom tehničke i proizvodne dokumentacije kao i organizacijom radne delatnosti.

Projekt razvoja Srpske Ratarske Mašine finansiran je od strane Evropske Unije i Svetske Banke, uz nadzor Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije, u okviru projekata ranog razvoja („start up“).

 

 

Razvojni proces Srpske ratarske mašine od ideje preko 3D modela do gotovog proizvoda